• Elviselhetetlen kézfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elég gyakori nálam hogy szinte elviselhetetlenül fájnak a kezeim. Napközben elviselhető de este és éjszaka már alig. Megdagadnak az ujjaim és egészen acsuklómig fáj, mozdítani szinte nem bírom. Olyan érzés mintha szét akarna robbani a kezem, mintha valami feszültség lenne benne. Ami érdekes hogy semmilyen fájdalom csillpító nem használ. Már mindenfélét kiprobáltam. Azt még tudni kell rólam hogy elég sokszor depressziós és feszült vagyok. Évek óta alvászavarokkal küzdök. Lehet valami összefüggés? A munkám kapcsán viszont eléggé meg van erőltetve a kezem . Előre is köszönöm a segítséget.

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fájdalom és duzzanat hátterében többféle betegség állhat, lehet degeneratív, döntően kopásos eltérés a megerőltetés miatt, vagy lehet gyulladásos ízületi betegség. Ezeket röntgen vizsgálattal, illetve laboratóriumi vizsgálattal lehet elkülöníteni és tisztázni. Van egy betegség, melynek a neve  "fibromyalgia rheumatica". Ez elsősorban testszerte jelentkező izomfájdalommal, valamint bizonyos érzékenységi pontok nyomásérzékenységével jár, és depresszió, illetve alvászavar , valamint különböző vegetatív tünetek is gyakran társulnak.

        Az ok pontosan nem ismert, a fájdalomérzés zavara áll fenn. Antidepresszáns gyógyszerekkel jó eredményeket lehet elérni a kezelésben, de természetes előtte ki kell zárni részletes vizsgálatokkal a lehetséges egyéb okokat.


        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus



        Kérdés: 2008-11-18 09:42:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: