• Chi - gép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tistelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam, ez kezelve is van, a mai állapot szerint 120/80-as mértékű. Azorvosom gerincröntgent készíttetett egyéb okból kifolyólag, ahol a diagnozis: kiegyenesedett cervikális lardois, megtarott háti kyphozis és lumális lordozis. Egébként rtg. anatómialilag ép gerinc szakaszok. Fzikoterápiát javasolt, erre naponta járok is. A kérdésem a következő: használhatok -e chi gépet? Javasolja, avagy ellenjavaslattal él -e vele szemben. Milyen hátrányok származhatnak belőle? Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a Chi-gép témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a vérnyomása is rendben van, illetve nincs olyan súlyos gerincproblémája, gerincsérve, úgy gondolom, hogy semmi akadálya sincsen annak, hogy használhassa a chi gépet!
        Bár jómagam még nem próbáltam ki, de az ősi kínai akupresszúrás gyógymód mintájára alkották meg. Ennek megfelelően ellazulnak az izmok, javítja a vér-és nyirokkeringést, serkenti az anyagcserét. Súlyos szívebetegség esetén azonban nyilvánvalóan nem célszerű a használata.


        Tisztelettel: dr.Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-12 21:18:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: