• Tanácstalan vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 23 éves nő vagyok. A bal mellem bal oldala és innentől egészen fel a bal vállamig fáj. Amikor a testünk mellé letesszük a kezünket a mell felett egy kis "párna" keletkezik, ami nekem a bal oldalamon folyamatosan duzzadt. Amikor orvosnál voltam vele, azt mondták ahogy leborotváltam a hónalj szőrzetem, baktérium került be a szőrtüszőkön keresztül és azért duzzadt. Az antibiotikumot, amit írtak rá nem szedtem be, mert nem értettem egyet a diagnózissal. A duzzanat azóta elmúlt aztán megint visszatért, hol kisebb-hol nagyobb. Van egy elég súlyos gerincferdülésem, aminek következtében deformálódott a felső testem, a bal vállam néha úgy érzem leszakad. Én inkább ennek tudnám be ezt a fájdalmat és duzzanatot. Nagyon félek a mellráktól is. Nem tudom kihez fordulhatnék ezzel a problémával, ki tudna segíteni? Félek, hogy mi lehet ez? Lehet nyirokcsomó daganat? Mik a tünetei? Kérem segítsenek! A választ előre is nagyon köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a váll fájdalma témában

         Tisztelt kérdező!

         Meglehetősen összetett a probléma, amit felvázolt és egy kissé zavaros is.Nem teljesen világos számomra a leírásból, hogy az a bizonyos kis "párna" a mellén érezhető, vagy -ahogy inkább én is értelmeztem- a bal karján.Kérdés az is, hogy ez mióta áll fenn, hirtelen keletkezett, vagy hosszabb idő elteltével alakult ki.Valószínűleg bonyolultabbnak tűnik a leírás, mint egy alapos fizikális vizsgálat során nyert feltételezett diagnózis.Az orvosa által megállapított szőrtüszőgyulladás lehet megalapozott, különösen, ha ez a hónalj tájékán alakult ki.A gerincferdülés valóban okoz felső végtagi deformitást,de ez nem egy kis duzzanattal jár, hanem un. bordapúp kialakulásával(a súlyosabb, un. szerkezeti gerincferdüléseknél), de ez nem oldalt van.Ha mégis úgy érzi, mozgásszervi okok vannak a proléma hátterében, nyugodtan forduljon orthopédiai szakrandelésre,hogy legalább az ok felderítése céljából lehessen egy kiinduló pont.

        Üdvözlettel:

        Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-06 15:28:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 08:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: