• Nyaki fájdalom, hullámzó fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. egy hónapja nyakon bal oldalon időnként bizonytalan, hullámszerűen fájdalom jelentkezett ezért Fül-orr-gégészhez fordultam. Nyakon kóros nem tapintható, b.o. sternocleidomastoidus kp. harmada mögött borsónyi mobilis nyirokcsomó volt található. UH.= a pajzsmirigy mindkét lebenye a szokottnál jóval kissebb focalis eltérés egyik oldalban sincs.( 13 éve hipotireoditisszel kezelés alatt állok.) Nyaki gerinc RTG= rendben Labor eredmény= 40 mm/h a vérsüllyedés, monocita 10,10%. A többi rendben. Az orvosok szerint semmi ok aggodalomra, nem találnak semmit. 56 éves vagyok. Nekem továbbra is hullámszerű fájdalmam van, nagyon fura érzés néha feszül a nyakam bal oldla és kitapintok egy pici nyirokcsomót."Van nyakam" amit eddig nem éreztem. Csak a rosszra tudok gondolni. Kezelést nem kapok. Szükséges még tovább mennem? És hová? Válaszát előre is megköszönöm. Tisztelettel: Anna Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a endokrinológiai szakrendelés témában

        Kedves Anna Mária!

        Az eddig elvégzett vizsgálati leletei valóban megnyugtatóak, nagyobb eltérést nem találtak a nyaki régióban. A borsónyi moblilis nyirokcsomóval nem szoktunk foglalkozni, ez általában valamilyen gyulladás maradványaként lelhető fel, ha picike, jól mozgatható, nem kell bántani. Ami pozitívum van, az a gyorsult We, azaz süllyedés értéke, melynek számos oka lehet, de mindenképppen érdemes lenne utánajárni. Gyulladás (húgyuti, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, fogászati góc) okozza leggyakrabban, vagy esetleg ízületi gyulladás. Említette, hogy a pajzsmirigye miatt is kezelik, lehet, hogy ennek autoimmun gyulladása áll fenn, esetleg emiatt feszül, fáj a nyaka, gyorsult a We.

        Mindenképpen ajánlanám, hogy endokrin szakrendelésen jelentkezzen, ahol speciális pajzsmirigy autoantitestek mérésére is van lehetőség, illetve további pajzsmirigy izotópos vizsgálatra beutalják, mert az UH-on nem mindig látják a kisebb ún. hideg göböket!


        Tisztelettel: dr.Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus
           


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-04 09:07:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: