• Mi okozhatja ezt az erős hátfájást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Tanácsát szeretném kérni, hogy nagyon erős hátfájásom mi okozhatja, mozg.szervi eredetű, tüdőprobléma, vagy szivprobléma kezdete lehet? Jobb oldalon a lapocka környékén egy pontból kiindulva mozgásra iszonyu nyilallás terjed el az egész hátamban még elöl a mellkasomban is jobb oldalon. Tüsszenteni szinte alig merek,mert akkor olyan erős összeránduló nyilalló fájdalmam van. A jobb kezemmel magasra nyulni, bármilyen munkát végezni nagy fájdalommal jár a hátamban. /az utóbbi napokban festettem a lakást és pl. a plafon festése után,amit teleszkópos nyelü hengerrel végeztem, egyszerüen még leülés után a legapróbb mozdulat is iszonyu fájdalommal járt. Éjjel sokat javul reggelre, de aztán ahogy végzem a munkám folyamatosan erősödik a fájdalom.Jobb kezemmel végzett munkánál,főleg ha felemelm, még a levegőt is visszatartom,mert a légzés is nyilallást okoz. /ekkor gondolok,hogy esetleg nem-e a tüdőmmel van a gond?/ Egyébként nem köhögök, sosem dohányoztam,igaz munkahelyen sajnos régebben szivtam a mások füstjét. Esetleg lehet olyan tüdőprobléma,ami nem jár köhögéssel? Szives válaszát előre is tisztelettel köszönöm! Sz.Irén

        WEBBeteg szakértő válasza a idegbecsípődés témában

        Kedves Sz.Irén!

        Mivel leírása alapján a fájdalom leginkább a mozgással van összefüggésben, úgy gondolom, hogy nagy valószínűséégel a háti, lapocka körüli izomzat húzódhatott meg, esetleg a festés, rossz mozdulat, kényszertartás kapcsán akár idegbecsípődés is állhat a tünetek mögött.
        A szív eredetű fájdalom inkább a bal oldalra lokalizálódik, ritkán jelentkezik jobb oldalon. Mivel légvétellel is összefügg, esetleg mellhártya izgalomra, gyulladásra gondolnék még, Nem tudom, hogy egyéb, általános tünet, láz jelentkezett-e.
        Mindenképpen javasolnám, hogy pihenjen, és valamilyen NSAID gyógyszert, ibuprofen tartalmú gyógyszert vegyen a patikában, és szedje néhány napig, valamint azt a területet be is kenheti egy kis gyulladásccsökkentővel. Ha nem szűnnek panaszai, háziorvosához menjen el!


        Tisztelettel, dr.Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-04 09:32:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó