• Farkcsont ütéstől zsibbadhat a kezem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Három hete ülésből/ágyról/a parkettára estem a farkcsontomra. Nagyon fájdalmas napok következtek, bár orvoshoz nem mentem. Főleg a hosszantartó ülés /buszon/ és este a fekvés volt kellemetlen /a hanyatfekvés 10 perc után még most is kellemetlenné válik. 2 napja elkezdett zsibbadni a jobb tenyerem. Nem csak ébredés után, de napközbene is többször előfordul. Összefüggésben lehet-e a kézzsibbadásom aq leesésemmmel? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagzsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Úgy gondolom, hogy a kézzsibbadás nincs összefüggésben a leeséssel, hacsak a nyaki gerincszakaszon nem jött létre sérülés. A leesés kapcsán esetleg a farokcsont vége letörhetett, ami nagyon kellemetlen tüneteket, fájdalmat okoz. Ha idősebb, és csontritkulása van, akkor csigolyaösszeroppanást is ki kell zárni, mert a fájdalom mögött ez is megbújhat.
         A csuklónál elhelyezkedő kötőszövetes szalag alatt futó idegszálak leszorítása is okozhat fájdalmat. Ha nem múlik a zsibbadás, gerinc rtg vizsgálatot érdemes csináltatni elsőként.


        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         



        Kérdés: 2008-10-31 20:26:02; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: