• Mi lesz belőle?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A csuklómon volt egy ganglion,beütöttem és kidurrant a csomó.Ennek lesz e valami következménye?Kiújjul-e mégegyszer? Felszívódik ami kidurrant?Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a ganglion témában

        Tisztelt kérdező!

          Amennyiben -feltételezem- nem keletkezett seb az ütés során, a ganglion fala megrepedt és a kocsonyás tartalma a környéki lágyrészekbe préselődött. Ennek semmilyen következménye nincs, a tartalma fel fog szívódni.Szerencsés esetben nem újul ki. Újratelődés esetén, ha olyan nagyságot ér el, ami a mindennapi tevékenységet zavarja, el kell távolítani.Sebészi beavatkozásra jelenleg nincs szükség.

         Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-29 19:12:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó