• Mi okozza az éjszakai karzsibbadást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hónapok óta minden éjszaka, függetlenül attól, hogy rajta fekszem vagy sem, zsibbadnak a kezeim/karjaim. Többször felébredek miatta, lassan egyre erősebb a zsibbadás. 32 éves nő vagyok. Mi okozhatja ezt?

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás, kar, éjszakai zsibbadás témában

        A zsibbadás oka többféle dolog lehet. Leggyakrabban a gerincoszlop tartási rendellenességei, kényszertartás vezet sokszínű panaszokhoz, ezen tornával, masszírozással lehet segíteni. Gerincsérv esetén szintén előfordulhat zsibbadás, de ez kifejezett nyaki gerincfájdalommal is együtt jár általában. Ezeken kívül idegbántalmat okozhat még az idegek leszorítása, mely ritka, hogy mindkét oldalon egyszerre jelentkezzen, de ha pl. vízkötés van a szervezetben, kissé beduzzadnak a karok, csuklók, akár egyszerre mko-i keze elzsibbadhat.

        A zsibbadás toxicus talajon, pl. alkohol, vagy cukorbetegség következtében is kialakulhat, de erről sem ír, hogy lenne cukorbetegsége. Felszívódási zavar vezethet B vitamin hiányához, vagy ha zajlott az utóbbi időben hasmenés, az is okozhat olyan ioneltéréseket a szervezetben, ami zsibbadást, izomgyengeséget okoz. Ha tartósan fennmaradnak a panaszok, nyaki gerinc rtg, illetve másodsorban ENG, azaz elektroneurographias vizsgálat szükséges a panaszok hátterének tisztázásához.

        Tisztelettel : Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-26 21:54:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: