• Lumbágó?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Wedoki. Tartós,évek óta tartó derékpanaszomra keresnék megoldást illtve diagnózist.Eddig lumbágóra gyanakodtam bár nekem pont a mozgás használ,és a a fekvés ami problémát jelent.A legrosszab reggel,/6-7 óránál nem is tudok többet feküdni mert aderéktájon tapasztalható tompa görcsös fájdalom miatt fel kell kelnem ami nem mindig egyszerű/utána napközben nem olyan vészes de néha egy egy nyilalás emlékeztett hogy nincs minden renben.Viszont egy kisseb tulterhelés is néha komolyan megboszulja magát akkor napokig nincs mozgás. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Hart Zoltán

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájás témában

        Kedves Zoltán!

        Nem tudom, hogy Ön milyen idős, de panaszai alapján valóban nem lumbágós eredetűnek tűnnek a panaszai, és ennek tovább csökken a valószínűsége, ha Ön a fiatalabb korosztályhoz tartozik. Az ágyéki gerinc és a csípőlapát találkozásánál lévő ún. sacroiliacalis ízület gyulladása okozhat azonban jellegzetesen nyugalmi, éjszaka jelentkező fájdalmat, mely paradox módon mozgásra enyhül. Ehhez társulhat az ágyéki gerincen futó szalagmeszesedés, mely okozza a fenti derékpanaszokat. Talán érdemes lenne reumatológust felkeresnie, mert egy egyszerű röntgen vizsgálattal (betekintő sacroiliacalis felvétel illetve lumbalis gerinc rtg) már előbbre juthatnak a diagnózis megállapításában.


        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus
         
         
         
         
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-13 20:05:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: