• Mitől fáj a hátam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem az lenne a panaszom,hogy 4 hónapja hagytam abba a szoptatást és azóta egyre gyakrabban fáj a hátam közepe.Eleinte csak időnként,mostmár azonban minden reggel úgy ébredek hogy szétszakad a hátam úgy fáj.Az ágyban megfordúlni is nehezen tudok,a reggeli felkeléskor pedig annyira fáj hogy sírni tudnék!!Aztán kb. fél óra és elmúlik,napközben ritkán fáj,ha sokáig egy helyben állok,és néha zsibbad is a gerincem mellett.31 éves vagyok,szerintem még nem kéne minden reggel hátfájással ébrednem!Kérném szakorvosuk véleményét!Köszönettel:Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Kedves Anna!

        Hátfájásának legvalószínűbb oka, hogy az utóbbi időben, valószínűleg a terhesség, majd a gyermeke megszületése kapcsán gyakori emelgetés, szoptatás alatt pedig szintén az esetleges kényszertartás miatt megterhelte a gerincoszlopot, melyhez nem tudott megfelelően alkalmazkodni.

        Javaslom, hogy próbáljon gerinctornát végezni, úszni, illetve a gerincoszlop melleti izomzat masszírozása is sokat segíthet. Ha a fájdalmak nem csillapodnak, forduljon reumatológushoz!

        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-10-13 22:12:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:57

        Tudjon meg többet: hátfájás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Anamneziseben Th.X, L.I serveltavolitas szerepel. Az L. lordosis íve csokkent. Az alsó Th. csigolyak és az L. csigolyák zarolemezein Schmorl herniak láthatóak. A gerinccsazorna kifejezetten szűk. A Th.XI korong magasságában kifejezet protrusio...