• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt orvosok! par honapja mindig visszatero izomfajdalommal(az egesz testemben mintha vandorolna a fajas de legjobban a labamban erzem) es a nemi szerv viszketesevel kuszkodom nem tudom mi bajom lehet. sajnos nincs lehetosegem elmenni orvoshoz mert 1kis faluban lakom romaniaban. a szomszedos varos orvosanal voltam de azt mondta elmulik csak valami izomlazitot irt fel. mi a bajom? es mit tehetnek hogy esetleg itthon kezeljem? koszonom elore is!

        WEBBeteg szakértő válasza a izomfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A 2 felsorolt tünet valószínűleg nincs összefüggésben egymással, de az sem kizárható, hogy igen. Az izomfájdalomnak nagyon sokféle oka lehet, nem tudom, hogy ez gyengeséggel is társul, vagy önmagában csak fájdalom jelentkezik, ami ritkább. Fertőzések, autoimmun gyulladásos izombetegség, vagy izomgörcsökre való hajlam okozza leggyakrabban, de pajzsimirgybetegség, illetve gyógyszerek mellékhatása is lehet, mint pl. a koleszterincsökkentők, szteroidok.

        Tájékozódásképpen egy rutin laborvizsgálat jó volna, vérkép, CRP, enzimek (májfunkció), ionok, vesefunció, pajzsimirigyhormon. Erre sincs lehetőség a közelben?
        A nemi szervek viszketése leggyakrabban fertőzéses eredetű, de allergiás bőrtünet is lehet.
        Ha van rá lehetősge, például a Debreceni Egyetemen van lehetőség térítéses betegellátás keretein belül kivizsgáltatnia magát, de sajnos ebben az esetben minden egyes vizsgálatért fizetni kell, ami nem olcsó dolog. Ebben tudok segíteni, ha eljön a szakrendelésemre. A másik a Segítő Jobb alapítvány, de erről sajnos részleteket nem tudok, viszont azt hiszem, itt is ki kell fizetni egy magasabb regisztrációs költséget, és csak ezután tudjuk a vizsgálatokat talán ingyen?? elvégezni. 

        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus
         
         
          
          
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-01 08:36:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: