• A vashiány miatt lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!1 hete szúr,tompán fáj a bal mellem alatt a mellkasfalam,és évek óta vashiányom van lehet ettől vagy talán más van a háttérben.Kérem segítsen mert kicsit félek! Tisztelettel:Domján Beáta 2008.09.28. 22:00

        WEBBeteg szakértő válasza a vashiány témában

        Tisztelt kérdező!

          A vashiány okának kiderítése mindenképpen fontos az Ön érdekében, különösen ha ez évek óta fennáll. A vér hemoglobin koncentrációjának csökkenése miatt romlik az oxigén szállítás, emiatt fáradékonyság, csökkent teljesítőképesség mellett szívinfarktus tüneteit utánzó mellcsont mögötti erős fájdalom is felléphet. A bal mellkasfél fájdalma is visszavezethető erre, különösen ha ez terheléskor következik be, mert a bal oldalon elhelyezkedő "vértároló" lép terheléskori összehúzódása okozza a fájdalmakat. Mindenképpen javaslom mellkas Röntgen felvétel elkészítését, ezt követően a látott kép alapján tüdőgyógyász, vagy reumatológus, ill. belgyógyász felkeresését a bajok orvoslása érdekében. Lehet, hogy korábban valamilyen, un. nem adekvát baleset következett be (pl. erős nyújtózkodás), s ennek következtében bordaközi izomfájdalom lépett fel, esetleg, ha önnek súlyos csontritkulása van, akár a bordatörés is. Számos oka lehet tehát, ezért első körben készítesse el a mellkes röntgen és bal borda röntgen felvételét, forduljon háziorvosához, és rajta keresztül a fent említett szakorvosok egyikéhez. A laborvizsgálat elvégzése szintén fontos!

         Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-16 21:57:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: