• Forgóprotézis műtét - Lehet-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Csontritkulás van a combomban is, kérdésem, hogy így lehet-e forgóprotézist beültetni. Pedig sürgős lenne. Félek a műtéttől meg az altatástól, mert volt probléma az altatásoknál is.

        WEBBeteg szakértő válasza a forgóprotézis témában

        Tisztelt kérdező!

        Természetesen lehet, amennyiben ez indokolt a csípőízületi "kopása" miatt. Azt, hogy biztonsággal altatható-e, aneszteziológus szakorvos bírálja el, a legtöbb esetben ezt a műtétet gerincközeli érzéstelenítésben végzik, bár ennek akadálya lehet az előrehaladott csontritkulás.

        A protézis beültetése során végzendő sebészi manővereket ilyen betegeknél az operáló orvos óvatosabban alkalmazza, nehogy törés következzen be.

        Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-18 10:39:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: