• Külső bokatörés és inszakadás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Julius 10-én autóbalesetben eltört a bokám és elszakadt az inszalagom. Már 3 hete nincs gipszem, de a járás még 2 mankóval sikeres. Kérdésem az lenne, hogy normális dolog-e ez? Mennyi az az idő amikor még azt lehet mondani, hogy időn belül kezdek segitség nélkül járni? Meddig természetes a fájdalom? Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a bokatörés témában

        Tisztelt kérdező!

          Feltételezem, hogy a baleset során kül-vagy belbokaszalagszakadást szenvedett el. Az ínszalag félreérthető kifejezés -erről persze nem ön tehet-mert szalagok vannak és inak. Ín pedig a közelben az Achilles ín van, ami szakadni szokott, de bokatörés mellett valószínűleg nem ez, hanem külbokaszalag-szakadás történt. A 6 hetes rögzítési idő eltelte után még fájdalom és járásnehezítettség természetes -különösen, ha komplett volt a szakadás-, hiszen a gipsz, ami rögzített, és a terhelésviselés szerepét átvette, lekerült. Célszerű ilyen esetekben még 4-6 hétig  oldalsínes bokarögzítőt viselni, melyet orthopéd-ill. baleseti sebész szakorvos írhat fel. A terhelés ebben is fokozatos legyen, a mankó, vagy egyéb segédeszközt is fokozatosan kell elhagyni.

        Üdvözlettel:

        Dr. Juhász Csaba  ortopéd szakorvos-traumatológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-22 15:07:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 07:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: