• Izomgörcs - Mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        66 éves vagyok aorta és billenytyű csere, syncumart szedek, de egész életemben hajlamos vagyok az izomgörcsökre. Szeretem a fizikai munkát, mindig sportoltam valamit, ma is sokat dolgozom és jól esik, de éjszaka a nagy belső comb izomgörcsöl és néha időbe telik, amig kigyúrom illetve elmúlik a maszírozástól. Ilyenkor magne B 6-ot szedek illetve calcium pezsgőtablettát is szoktam inni. Általában ettől elmúlik, mégis jó lenne erről többet tudni. Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: Gyula bácsi, aki görcsbe rándul!

        WEBBeteg szakértő válasza a izomgörcs témában

        Tisztelt Gyula bácsi!

        A spontán izomgörcsökre elsősorban az izom nem megfelelő energia és ionellátottsága, esetleg nem megfelelő vérellátása hajlamosít, valamint a fokozott fizikai megterhelés következtében kialakult savas környezet is. Emiatt valóban elsősorban ezeknek az ionoknak a pótlását szoktuk javasolni, Magnézium  pezsgőtabletta, Kálcium pezsgőtabletta formájában. Sok esetben pl. vízhajtók szedése esetén alacsony kaliumszint mellett is jöhetnek ilyen panaszok, ezt tabletta formájában tudja pótolni, vagy még a banán tartalmaz elég sok kaliumot.

        Ha mégsem ezek az eltérések állnak a pananszai hátterében, mindenképpen ki kell zárni alsó végtagi érszűkület, vénás elégtelenség lehetőségét. Háziorvosa biztosan el tudja igazítani ebben a kérdésben a gyakorlatban is!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus 


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-17 08:21:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 07:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: