• Lúdtalp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!! Kislányom 10 éves lesz, rendszeres erős lábfájással kerültünk az orthopédiára, kiderült hogy lúdtalp, de már bokasüllyedés, nagyon csúnya a lába.Tavaly néptánc edzésre járt, ami 2-3 órás (heti 1 alkalom!).Ettől eléggé elfáradt.Azt szeretném megtudni, nem-e tesz neki rosszat ez a hosszú és megterhelő tánc.Nem mertem beíratni erre az évre is, amíg nem tudtam meg hogy szabad-e. nem -e tesz neki még rosszabbat. Ezt írta az orvos: A sarokcsontok valgus állásba billentek, következményes hosszanti boltozatsüllyedéssel.A talusfej és az os naviculare medial és a talp felé domborodik. Köszönöm előre is a segítségét!! Nyírőné

        WEBBeteg szakértő válasza a lúdtalp témában

        Tisztelt Nyírőné!

          Az orvosi státusz leírása alapján előrehaladott lúdtalpa van a lányának, vagyis minden anatómiai elváltozás benne van, ami a bokasüllyedést jellemzi. Természetesen betétet kell viselnie. Ami a táncot illeti, csak akkor folytassa, ha a betét viselése mellett nem okoz kifejezett fájdalmakat. A lábizomzat tornája hasznos, mert ez a betéttel együtt korrigálja a sarok kóros állását, ezáltal megemeli a lábboltozatokat. Ha hamar elfárad és kellemetlen, fájdalmas tünetek jelentkeznek, akkor inkább ne táncoljon sportszerűen, mert akkor gyengülnek az izmok, s ez ellene dolgozik a terápiának.

         Dr. Juhász Csaba ortopéd szakorvos-traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-14 20:21:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: