• Milyen vizsgálatot javasol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.nő! Derék és combba lesugárzó fájdalmaim a leggyakoribbak. Félelmeim vannak, mert édesanyámnak is hasonló tünetei voltak decemberben, és márciusban meghalt, tüdőrák, áttétek voltak mindenhol, csak nem találták meg... Milyen vizsgálatot javasol? Novemberben szültem, megerőltettem a csuklómat, ínhüvely-gyulladás alakult ki.

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A combba és derékba sugárzó fájdalom hátterében gyakran valamilyen gerincprobléma áll (pl. gerincsérv). Ne gondoljon a legrosszabbra! A legtöbbet azzal teszi, ha  a panaszai végére jár. Reumatológiai vizsgálat mindenképpen jó lenne, hiszen mindkét panaszában tudna segíteni.A gerincről röntgen-, esetleg CT felvétel készítésével közelebb juthatnak a diagnózishoz. Az ínhüvelygyulladás valószínűleg függetlenül jelentkezett, fontos a fájdalmas terület nyugalomba helyezése, és a fájdalomcsillapítás.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-15 09:54:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: