• Bal kar folyamatos zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Mint a címből is kiderül olyan kérdéssel kerestem meg Önöket, hogy mitől lehet az hogy a bal karom folyamatosan zsibbad? Igazából a zsibbadás nem most kezdődött, mert ez már kb 4 hete folyamatos. A bal lapockámtól indul ki a fájdalom és az egész vállamra, bal karomra kihat. A karomra zsibbadás formájában. Az elmúlt kb 1-2 hétben azt is észrevettem hogy előre a mellkasom bal oldalára is erős hatással van. Volt arra is példa pár napja hogy a teljes mellkassom fájt, zsibbadt! Ülő munkát végzek (számítógépes) illetve elég sokat vezetek. Az első gondolatom az volt hogy egy ideg becsípődött, de ilyen hosszan még nem tartott és ilyen hatásai sem voltak! Kérem segítsenek abban hogy mi lehet ez illetve kihez érdemes fordulnom ha szükséges! Várom mielőbbi válaszukat! Tisztelettel: V. Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a felkarzsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt panaszok alapján elsősorban gerinc eredetű eltérés valószínűsíthető. A tartós ülőmunka, autóvezetés során kényszertartás alakulhat ki a nyaki- és háti izomzatban, emiatt ha ezek megkeményednek, nagyon sokszínű tüneteket produkálhatnak, a fejfájástól a karzsibbadásig. Ugyanakkor nem tudom, hogy Ön milyen idős, de a csigolyák meszesedése, porckorongbántalom, sérv is lehet a háttérben, így első lépésként egy nyaki gerinc röntgen felvétel mindenképpen szükséges volna.

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-09-14 16:36:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 08:08

        Tudjon meg többet: felkarzsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: