• Alagút szindroma.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő. Nem rég fordultam önhöz egy kérdéssel hogy mitől fájhat a farok csontom illetve miért zsibbad üléskor illetve hosszabb járáskor a lábam illetve miért fáj a gáttájékon.Az mr a röntgen és a hasi ultrahang illetve urológiai vizsgálat semmi rendellenességet nem mutatott ki a reumatológián azt állapították meg hogy farokcsont fájdalom és alagút szindróma.Kaptam már rá 3 lidokainos szteroidos injekciót és sajnos semmi pozitív hatása nincs.Kérdésem az lenne hogy mit lehet még tenni illetve gyógyítható e ez egyáltalán valamilyen úton módon?Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a farokcsonfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A farokcsont fájdalma, az ún coccygodynia általában nehezen kezelhető, hiszen a farokcsont elég "rossz helyen " van, üléskor állandó terhelésnek van kitéve, ugyanakkor a kezelések számára nehezebben elérhető az azt körülvevő képletek miatt. Amennyiben a helyileg adott érzéstelenítő injekció nem használt, még fizioterápia megpróbálható. Elsősorban a meleg fürdő, felületes mikrohullámú sugárzás lehet hasznos, illetve ha ezek is hatástalanok, és erős fájdalmak vannak, terápiás rtg besugárzás jön még szóba. Tartós ülés esetén közepén lyukas ülőpárna használandó. Ezekben az esetekben műtéti beavatkozást nem szoktak végezni, így mindenképpen a fenti kezelésekből kell kitapasztalni, hogy melyik válik be az Ön esetében a leginkább. Remélem sikerül majd fájdalmain enyhíteni!

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-20 15:05:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: