• Lumbalis gerinc MR vizsgálat kiértékelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr /Nő! Évek óta tartó derékfájásom van, mely főleg reggelente,vagy óvatlanul dőlt derékkal teher emelése után jelentkezik. Most egy egy hétig tartó nagyon komoly derékfájdalom után, mely rakodás miatt jött elő MRI vizsgálat történt, melyet mellékeltem. Neurológiai tünetem nincs, fájdalmaim elmúltak, de szeretném tudni mire számíthatok, addig is míg szakemberhez kerülök.Közepes,nem ülő,derekat kímélő fizikai munkát végezhetek-e, illetve sportot. Pld. konditeremben derékkímélő gyakorlatokat végezve nincsenek problémáim.Vagy a csak gyógytorna jöhet szóba a jövőben? Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Puskás Réka válasza a derékfájás témában

        Kedves Kérdező! Sajnos az MR leletét nem találom, lehet, hogy elfelejtette csatolni, vagy más technikai hiba miatt számomra nem elérhető. Ennek ellenére a reggel illetve rossz mozdulatokra jelentkező, de egy hét alatt megszűnő derékfájások nem jelentenek nagyon súlyos problémát. Nagy valószínűséggel ön is fog tudni könnyű fizikai munkát végezni és konditeremben közepes terheléssel edzeni, de gyógytornára szüksége lesz, hogy biztosan elsajátítsa a gerinckímélő mozgást és helyreállítsa a valószínűleg megbomlott izomegyensúlyt. Addig is amíg szakemberhez jut, fokozottan figyeljen a gerinc tartására, esetleg ha sokat emelget használjon derékvédő övet. Ha valahogy megkapom a leletét természetesen azzal kapcsolatosan is válaszolok majd. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2018. február 26., 18:15; Megválaszolva: 2018. február 28., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: