• hová forduljak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr Attila vagyok 48 éves. A munkámból kifolyólag szinte egész nap számítogép elött ülök, úgy dolgozom, sújom kb. 120 kg. Ha ülk, vagy fekszem semmi gond de ha felállok és elindulok 23-30 méter után jobb oldalon a derekam elkezd élesen fájni,teljesen elzsibbad, hogy szinte nem tudok menni, meg kell pihennem görnyedni vagy ülni 2-3 percig, utána jobb lesz de ezt kb. 400 méterenként meg kell ismételnem. Tanácsot szeretnék kérni, hogy hova forduljak, vagy itthon it tegyek. (vény nélküli gyógyszerek,kenőcsök) KB. 2 hete érzékelem, hogy a jobb kezemen a kisujjam legalsó perce egyfolytában zsibbad ez összefüggésben lehet a derék problémával? Várom megtisztelő válaszát.

        Dr. Puskás Réka válasza a derékfájás témában

        Kedves Kérdező! Mint azt már írtam, feltétlen orvoshoz kell fordulnia a deréktáji panasza miatt. Háziorvosnál kell kezdenie, ezt szakorvosi vizsgálat fogja követni. Reumatológus, neurológus vagy ortopédus tud önnek segíteni. Addig is vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő gyógyszert kellene szednie, pl. ibuprofent napi 2-3 alkalommal 400 mg adagban. Feltéve hogy nem allergiás és nem lesz tőle semmi panasza. Hasznos lehet még vény nélkül kapható B vitamin komplex szedése is (pl. Milgamma N). Mivel önnek vannak belgyógyászati betegségei is, feltétlen szükséges, hogy háziorvosát felkeresse, mert a kontroll nélkül szedett gyógyszerek előnytelen hatással lehetnek a szervezetére, az egyéb problémái miatt. A kisujj zsibbadás nem hangzik veszélyesnek, ezzel egyelőre nem kell nagyon törődnie. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2018. január 15., 09:16; Megválaszolva: 2018. január 18., 16:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó