• Gerinchasadék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Edzésen deréktáji Húzódással fordultam sürgősségi kivizsgáláshoz , ahol lumbális gerinc , kétirányú röntgenfelvételt készítettek. A sürgősségi osztályon lévő főorvos azt mondta hogy gerinchasadékom van , és hogy nem ajánlott a nagy intenzitású terhelések erőltetése, és menjek ortopédushoz. A kérdésem pedig a következő: A vizsgálati lap alapján megszeretném tudni, hogy milyen fázisban lévő gerinchasadékkal állok szemben , vagy bármilyen információ amit ez alapján meg lehet állapítani. Ezek a következők: A csigolyák homogén szerkezetűek L V. Csigolya alsó zárólemezen mérsékelt ívű nucleus benyomat van. S I. hátsó ívén keskeny spina bifida valószínűsíthető Az L-S rés kissé szűkebb.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerinc témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. feltétlen keressen fel egy ortopéd szakrendelést, hogy a tájékoztatást megkaphassa a megfelelő életmódot és sportot illetően. Fontos az ortopéd szakvizsgálat, mely a gerinc, a gerinc melletti izomzat állapotát is figyelembe véve, feltehetően további kiegészítő vizsgálatok alapján (CT, MR) tud majd megfelelő választ adni. Addig is kerülje a nagy terhek cipelését, a nagyobb igénybevételeket. Minél többet ússzon és tornáztassa a gerincét, erősítse a gerinc melletti izmokat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. november 14., 22:29; Megválaszolva: 2017. november 17., 23:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: