• Térd mögötti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Július végén nyaralás után jelentkezett először éles 1-2 pillanatig tartó döfő, szúró fájdalom a jobb térdhajlatomban talán inkább a vádli irányában. Akkor a háziorvosomnak megmutattam, aki azt mondta, hogy ilyenkor elsősorban a mélyvénás trombózis kizárása a fontos és mivel nekem nem volt duzzanat, pír és lábfej hátrahajtáskor sem jelentkezett fájdalom ezért izomsérülést valószínűsített (előtte napokban erősen megterheltem a vádlimat hátúszásban). Maga a fájdalom teljesen véletlenszerűen jön elő. Augusztus 10-én (mivel egyébként sportolok) voltam a szokásos éves sportorvosi vizsgálaton, ahol szintén elmondtam ezt a problémámat ami még akkor is jelen volt. A doktor úr megvizsgált és átküldött ortopédiára, ahol szintén izomsérülést gyanítva pihentetést írtak elő. Azóta napi 1-2 alkalommal előfordult a fájdalom. A fájdalom időnként gyengébb formában is megjelenik, ilyenkor kicsit áramütés jellege van és ezt reprodukálni tudom, ha nyújtott lábbal állva előrehajolok és megérintem tenyeremmel a talajt. Sokszor nyújtó pozícióban jön elő a fájdalom (pl. lefelé lépcsőzéskor). Most hétvégén viszont az éles fájdalom tért vissza és 2-3 percenként (nyugalmi helyzetben is) ismétlődik ez az éles, döfő fájdalom (ami most mintha a sarok irányába egy picit kisugározna). Ön szerint mi okozhatja a probémát és milyen irányban érdemes orvoshoz fordulni ?

        Dr. Puskás Réka válasza a alsóvégtag fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Leírása alapján idegi fájdalomra gondolnék, amit a mélyebben futó idegek nyomatása okoz. Valószínűbbnek tartom, hogy valami a térde mögött nyomja az ideget, ez lehet sérülés is. Lehetséges az is, hogy az ülőideget valahol a dereka és a térde között nyomja valami, szóval sok minden elképzelhető.Ideggyógyász, esetleg sportolók ellátásában jártas ortopédus tudhatja ezt jól megvizsgálni. Próbálkozhat jegeléssel, hűtéssel, gyulladáscsökkentő tablettákkal, óvatos masszázzsal, óvatos nyújtogatással önállóan is. B vitamin komplex szedése is esetleg segít. Ha nem szűnt még meg a fájdalom, menjen vissza az ortopédiára. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. szeptember 17., 20:22; Megválaszolva: 2017. szeptember 26., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó