• Visszatérő derékfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 6 hónapja tartó derékfájdalmaim vannak amik általában akkor jönnek ki amikor a hólyagomban is érzek nyomó, néha szúró fájdalmat.(Bár nem tudom mennyire függ össze) Ülésnél ha nem húzom ki magam akkor érezhető, sétálásnál nem igazán kevésbé és állásnál is tűrhető. Voltam Urológián, Reumatológián és Nőgyógyásznál. Urológián nem találtak semmilyen gyulladásra utaló jelet vizelet tenyésztésből. Nőgyógyásznál endometriózisra gyanakodtak de vérvizsgálat után elvetették ezt a gyanút - kérték hogy menjek vissza urológiára. Reumatológián csak röntgent csináltak, se semmilyen elváltozást nem mutatott a röntgen kép. Legutóbb 1 hónapja sincs, háziorvosnál voltam mert nagyon fájt a hólyagom és a derekam. Végig szedtem egy hetes Zinnat antibiotikum kúrát, majd elmúltak vagy legalábbis mérséklődtek a panaszaim. Általában menstruáció után másfél hét után jelentkeznek a derék fájdalmak. Hólyagomra szedek tőzegáfonyát + grapefruit cseppeket, ettől enyhébbek a hólyag fájdalmaim, (mivel sokszor van felfázásos megbetegedésem és a régebbi leleteimnél cisztitisz volt a legjellemzőbb,) de a derekam az továbbra is napról napra fáj egészen a következő ciklusomig, majd azt követően elmúlik. Jelenleg fájdalomcsillapítókat szedek(diclac vagy algofelxet), sokat ugyan nem segítenek de mivel tanácstalan vagyok hogy hova milyen orvoshoz forduljak így kénytelen vagyok a fájdalmat így csillapítani.Sokszor hányingerem is van. Sajnos egyre fáradékonyabbnak érzem magam, munkámat sem tudom 100%-an végezni.Sok orvosnál voltam, jártam már de mindegyik azt az érzést keltette bennem mintha nem igazán foglalkoznának ezzel a problémával. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Anna

        Dr. Puskás Réka válasza a derékfájás témában

        Kedves Kérdező! Mivel a derékfájdalom a ciklusával függ össze, valószínű, hogy mégiscsak valamilyen kismedencei probléma okozza a panaszt. Nem kifejezetten reumatológiai problémának tűnik. Mindazonáltal még egy kicsit tovább kéne vizsgálni önt, a kismedencei ultrahang (ha nem volt) és laborvizsgálat biztosan szükséges. Az is lehet, hogy a deréktájon a csontokban van a probléma, ennek megtalálásához is szükségesek további speciális vizsgálatok(izotópos vizsgálat pl.)Szerintem még próbálkozzon a nőgyógyászaton, azután pedig valamelyik nagyobb reumatológiai központban, több szem többet lát. Egy nagyon részletes mozgásszervi vizsgálat talán jobban útbaigazítja. Összességében azt gondolom, hogy a megszokottnál többet kell egy orvosnak foglalkozni az ön problémájával ahhoz, hogy megtaláljuk az okot és a kezelést. Remélem, jut előre! Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. szeptember 08., 14:12; Megválaszolva: 2017. szeptember 12., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó