• Térd belső részének fájdalma football közben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő A panaszom a következő. Rendszeresen sportolok, járok kondi terembe 2-3 alkalommal egy héten, 1-2 szer teniszezem is illetve a foci is elő, elő kerül hetente pár alkalommal, 1-2. Tulajdonképpen igyekszem majdnem minden nap valami sport tevékenységet végezni, hiszen mivel ülőmunkát végzem, így ez számomra elengedhetetlen. Sajnos körülbelül egy hónapja kezdődött, hogy csak és kizárólag foci közben, ha belsővel rúgom a labdát, nem mindig de igen sűrűn fájdalmat érzek a térdem belső részén. Körülbelül ott, ahol a csontot ki is lehet tapintani. Ugyan vettem izületvédőt és folyamatosan szedek vitamint is, bár a nyaralás után elmúlt a fájdalom egy rövid, 1-2 alkalomra, sajnos a mai napon reggel ismételten visszatért. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tehetek , illetve , hogy milyen orvoshoz menjek el, mit tehetnék, esetleg van-e készítmény amit tud ajánlani , illetve ,hogy van e remény arra, hogy legalább vizsgálattal meg lehet állapítani a problémát és valami kezelést el lehet-e kezdeni. Előre is köszönöm a válaszát! Az izületvédő amit elkezdtem szedni 2 hete: https://www.scitecnutrition.com/hu/termekek/scitec_nutrition/glukozamin_es_kondroitin_tartalmu_termekek/arthroxon_plus

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. leírása alapján a belső oldalszalag, esetleg a belső oldali meniscus lehet érintett. Mindenképpen javasolt ortopédiai szakvizsgálat, hogy a pontos diagnózist és a szükséges kezelést meg tudják adni Önnek. Addig is szedje a porcerősítőt, és kerülje a hirtelen irányváltással járó mozgásokat (pl foci). Inkább kerékpározzon, gyors ússzon. A mellúszás nem jó, mert csavarja a térdet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. augusztus 13., 18:57; Megválaszolva: 2017. augusztus 17., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: