• Derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Nagyon fáj a derekam ami egy ideig csak belenyilalt fájt pár napig aztán elmúlt.Egy ideje megint előjött de már állandósult a fájdalom.Kihat a lábaimra is.Fáj a talpam a combjaim a lábszáram is.Leginkább a gerincemtől jobbra érzem a fájdalmat.Reggel a legrosszabb ráállni a talpamra olyan érzés mint a terhesség alatt fellépő vízesedés de nem vagyok vízes.10 hónapja szültem.Sokszor van karon a babám de nem gondolnám hogy ez megterhelő lenne a derekamnak. Várom válaszát!Előre is köszönöm!

        Dr. Puskás Réka válasza a derékfájás témában

        Kedves Kérdező! A szülés után állandósuló derékfájdalmat gyakran az ágyéki gerinc porckorongjainak vagy kisízületeinek, szalagjainak túlterhelése okozza, illetve a szülés közben a medence szoros ízületei elcsúszhatnak vagy becsípődhetnek. Ezek ha bekövetkeznek, akkor egy idő után okozhatnak lesugárzó fájdalmakat vagy kellemetlen érzést. Emellett a panaszai utalhatnak még más problémára is,( akár ízületi gyulladás jelenlétére) ezért azt gondolom, hogy mindenképpen fel kéne keresnie mozgásszervi szakorvost. Reumatológus, ortopédus , esetleg neurológus lenne megfelelő önnek. A 10 hónapos baba, ha sokat van kézben, mindenképpen megterhelő a deréknak és az alsó végtagoknak, mert általában féloldalasan tartják az édesanyák a gyermekeiket és nem teszik le néhány perc után. Ez szükséges, és elvileg mennie is kéne gond nélkül, egyes esetekben viszont problémát okoz, melynek kezelése szükséges. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. augusztus 03., 15:08; Megválaszolva: 2017. augusztus 22., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó