• Felkartörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Tavaly, 2016.07. hóban sajnos egy motorbalesetet szenvedtem, melynek következtében az alkarom (ulna), illetve felkarom (humerus) eltört. A felkarcsontom darabosan tört. Az ulna törése regenerálódni látszik, azonban a felkarom a mai napig nem forrt össze. 2016.07.09-én fixateur-rel, illetve velőűrszeggel került rögzítésre, a fixateur-t 2016.07.18-án eltávolították, melyet gipszsínre cseréltek. Azonban a bal karom instabil volt, melynek következtében a velőűrszeget reteszelő csavarok (alsó 2) eltörtek. 2017.03.28-án a velőűrszeget is eltávolították, melyet lemezes rögzítésre cseréltek. A mostani kontrollvizsgálaton kiderült, hogy továbbra is látszik törési rés, kallus-képződés azonban nem. Az izomzatban az alkarom felső részén, illetve a bicepsz alsó részén, egy pohár emelésénél is igen éles, belenyilalló fájdalmat érzek. Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben, a már elvégzett műtétek után mit lehetséges tenni? Milyen műtéti beavatkozás lehetséges? Fiatal vagyok, munkámhoz szükséges a fizikai erő. 2017. szeptemberében kell visszamennem kontrollra, a kezelőorvosom egyenlőre megoldást nem javasolt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kartörés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve 2 irányú röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. az Ön által elszenvedett törés típus gyógyhajlama nem túl jó. valószínűleg a csavartörések is ennek köszönhetőek. A lemezes szintézis már jobbnak tűnik, de Én keveslem benne a csavarokat. Lehet, hogy ezért van még mikromozgás a törésben és nem gyógyul úgy. Természetesen nem voltam ott a műtétnél, így nem tudhatom, hogy miért ez a megoldás született, de csak a röntgenre hagyatkozva ezt látom.A z utolsó műtét óta még nem telt el fél év, így a csontosodásra még van idő! Elkeseredni nem kell, kövesse a kezelőorvosa utasítását. Ha 1 év után sincs lényegi csontgyógyulás, akkor kell továbblépni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. július 14., 17:20; Megválaszolva: 2017. július 26., 16:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: