• Porcleválás tünetei elmúlhatnak egyik napról a másikra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 hétig nagyon fájt a térdem. Nem is tudtam aludni. Fájt a hajlítás, de legjobban amikor ki akartam nyújtani. Volt hogy nem is tudtam. Nagyon erős szúrós fájdalom volt. Terhelésre szintén. Voltam vele orvosnál de csak fájdalom csillapítót írt ki. Meg sem vizsgált. 1 hete nem fáj, viszont gugolni még mindig nem tudok és egy helyen nyomásra ugyanúgy fáj. Néha bele nyilal ugyan, de nem akadozik, tudom hajlítani, kinyújtani. Nem tudom eldönteni el menjek e orvoshoz vele. Mi lehetett ez, nagyon brutál volt hetekig és egyik napról a másikra elmúlt.

        Dr. Puskás Réka válasza a térdfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Tüneteit okozhatja porcleválás. Ilyen esetben a tünetek attól függnek, hogy a levált darabka hol helyezkedik el az ízületben. Ha olyan helyre megy, ahol nincs útban és nem irritál semmit, akkor elmúlnak a panaszok. Azonban hirtelen visszatérhetnek, ha a darabka ismét rossz helyre kerül. Az javaslom, hogy ha most nem okoz panaszt, ne menjen orvoshoz, de ha ismét jelentkeznének, vagy még mindig vannak enyhébb panaszai, pl. még mindig nem tud guggolni, akkor ortopédust keressen fel. A fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentő gyógyszer adása helyes volt. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. július 12., 11:59; Megválaszolva: 2017. július 25., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó