• Gyógytorna elkezdése LCA pótlás után ,mikortól lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Térdemen 2 hete LCA pótlás történt,STG graftal. Az orvosom szerint,a következő kontrollig, ami még 3 hét pihentessen, mankóvak járkálhatok de ne terheljem, illetve 90 fokos tartományig hajlítsam.Gyógytorna megkezdése majd a következő kontroll után. Nem lesz késő akkor elkezdeni? Vagy csak türelmesnek kéne lennem?! Háziorvos szerint a kontroll időpontját elírhatták, mivel ennyi kihagyás nem szokott lenni. Otthoni tornát folyamatosan csinálom,90 fok így majdnem megvan..illetve a comberősítő gyakorlatokat is végzek.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gyógytorna keresztszalag pótlás után témában

        A keresztszalag pótlások utáni rehabilitáció módja és időtartama majdnem kórházanként más és más. Van ahol az a bevett gyakorlat, hogy műtét után azonnal el kezdik mozgatni és 1 hetesen terheltetni is. Olyan hely is van, ahol azonnal terheltetik, de térdrögzítőt alkalmaznak nyújtott helyzetben 3-4 hétig és csak utána mozgatnak. Olyan is van ahol azonnal terheltetik és mozgatják. Ezt mindig az alkalmazott műtéti technika, az operatőr tapasztalata és nézetei határozzák meg. Nincs egységes elfogadott rehabilitációs mód. Azt javaslom, hogy úgy járjon el, ahogy a kezelőorvosa mondja!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. június 25., 15:57; Megválaszolva: 2017. július 15., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: