• Mi okozhatja et a fájdalmat a derekamban és a combomban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó estét kívánok! Így a kérdésem elején leírnám, hogy már több mint 1 éve gerincferdülésem van, valamint kiderült, hogy az egyik lábam hosszabb mint a másik, talán még el is van fordulva(nemsokára csináltatunk rá betétet). A csípőm és a térdem kezdett kikopni.Pár napja átbújtam valami alatt és vissza(nem kellett nagyon hajolnom) és úgy éreztem valami nagyon nincs rendben. Valami hirtelen fájdalom kezdett szúrni a derekamban és a combom külső felében, valamin az azok közti pontok egy részében. Azóta egyre rosszabb, jobb lábamat egyáltalán nem tudom használni. Ha ráállok és egy picit is nehezedik rá súly, a derekam és a külső combom nagyon fáj. Olyan érzés mintha belül összecsúsznának a dolgok, vagy nem tudom. A lábamat már kifelé fordítani se tudom, ha ráfekszem akkor is fáj, valamint ha a másik oldalamon fekszek akkor is, felemelni nem tudom. Próbáltam úgy járni(sántikálni) hogy a bal lábamra helyezzem csak a súlyt, de így ott kezdett fájni a térdem mert nem bírta. Mit tehetnék ezzel? Csak pénteken tudok orvoshoz menni. Ha ő ad beutalót akkor is csak 3 hónap múlva kapunk időpontot ortopédiára(múltkor is úgy volt). Viszont én addig nem bírom... Vajon ez mi okból lehet, és hogyan tudnám enyhíteni, helyrehozni?:/ Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincferdülés és derékfájás témában

        Vizsgálat nélkül, illetve röntgenfelvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az a tény, hogy gerincferdülése van, felveti annak lehetőségét, hogy más gerincet érintő elváltozása is lehet, például nyitott gerinc, csigolyatest összenövés, porckorong gyulladás, stb. A megfelelő diagnózishoz és a hatékony kezeléshez további vizsgálatokra van szükség. ehhez mindenképpen ortopédiai szakvizsgálat szükséges. Addig is panaszait enyhítheti valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer és izomlazító kombinációjával, amit háziorvosa is felírhat. Ha van lehetősége ússzon, illetve víz alatt végezzen gyakorlatokat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. június 13., 20:46; Megválaszolva: 2017. június 14., 22:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: