• görcsös derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap talán rossz mozdulattól fájni kezdett a derekam a csípő vonalában.EFelállás,fekvésből felkelés nagy görcsös fájdalom járásnál leülésnél nem annyira.Van 75 mg.Diclonefacom,izomlazitó tablettám,lidocainos krémkeverékem, nyomásra nincs fájdalom, egy-egy mozdulatnál még fekve is.Mi lehet és jó e ez a gyógykezelés?

        Dr. Puskás Réka válasza a derékfájás témában

        Kedves Kérdező! A rossz mozdulatok néha eredményeznek pár napig tartó, akár erős derékfájdalmat. Hátterében lehet "becsípődés", de komolyabb gerincbetegség is. Néhány nap kímélet, kevés és gyakori óvatos torna javasolt. Fájdalomcsillapítást is mindenképpen javaslunk, nehogy elhatalmasodjon a probléma. A gyógyszerei megfelelőek, napi 2 tbl diclofenac, az izomlazítóból a javasolt napi adag(nem írta meg, hogy milyen tablettája van) és a krém használata napi 3-5 alkalommal a fájós testrészre ajánlott, 4-5 napig. Ha nem szűnik vagy nem csökken jelentősen a fájdalom, érdemes orvoshoz fordulni. Természetese ha lesugárzás jelentkezne, akkor is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. június 13., 16:15; Megválaszolva: 2017. június 15., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 5 hete kézilabda meccsen egy rossz mozdulat után kificamodott a térdem. Az orvosok porcleválásra gyanakodtak, hiszen a térdem nem volt instabil. Az MR felvételről viszont kiderült, hogy elülső keresztszalag szakadásom van....