• Gerincferdülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! 2 hete friss röntgen felvétellel többszörös fejlődési rendelenességű scoliozist állapítottak meg nálam, a mellékelt képre sajnis már nem fért ra az amin látszik,hogy a c1,c2,c3 as csigolyák blokkot képeznek. Fizikai munkát végzek(raktározás) sokáig nem volt gond de mostmár a jobb kezemen a kúsujjam es a minap a jobb lábamon az egyik lábujj illetve a talpam egy része kissé zsibbad. A derekam egyre inkább fáj, néha erősebbeket nyilall. A nyakam is úgyszintén. Azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint mennyire súlyos a helyzet és milyín lehetőségem lenne hekyzetemben? Műtét és vagy esetleg mumka váltás, a javulás érdekében? Üdvözlettel, Gábor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerinc témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása és a röntgenek alapján okozhatja panaszait az úgynevezett blokkcsigolya képződés. Az összecsontosodás miatt nyomás alá kerülhetnek idegszálak, mely zsibbadást, későbbiekben akár fájdalmat, izomsorvadást is eredményezhet. Mindenképpen javasolt idegsebészeti, vagy gerincgyógyászati szakvizsgálat, hogy pontosabb választ és megfelelő kezelést kaphasson. első lépésben valószínűleg gyógyszeres kezelést javasolnak, de a műté lehetősége sem kizárt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. június 07., 07:05; Megválaszolva: 2017. június 11., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó