• Kifele álló láb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A lábaimmal nagyon kifele lépek. A térdem még viszonylag előre néz járás közben, de a lentebbi rész- a lábszár, a boka, a lábfej- úgy fejlődött, hogy kb 40 fokkal oldalra néz. Mivel lazák az ízületeim az egész lábam alapból nagyon kifele fordul járás közben. Így összegződve groteszk látványt nyűjt. Bizonyos tevékenységeknél hátrányban érzem magam, sőt van amelyikben veszélyben emiatt már. Csontműtéttel lehet segíteni ebben az ügyben, úgy hogy a lábszáraimat jó irányba forgatjuk? És le tudná írni egy ilyen vállalkozásnak a velejáróit?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a alsóvégtag deformitása témában

        Vizsgálatok nélkül, és főleg röntgen, CT vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Leírása alapján az észlelt elváltozásnak több oka is lehet. Nem biztos, hogy a megoldást a lábszár korrekciós műtétje jelenti, lehet, hogy a térd, esetleg a combcsont műtétje jelentheti a megoldást. Mindenképpen szükséges ortopédiai szakvizsgálat, mely után pontosabb diagnózist kaphat, illetve a lehetőségekről is bővebb felvilágosítást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. június 01., 21:13; Megválaszolva: 2017. június 06., 22:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: