• gyógyszerallergia, gyógyszerek együtt szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Balesetet szenvedtem: lábszártörés, fémet és csavarokat kaptam a műtét során. Április 19. óta fekvő gipszem van. A kórházban Clexane 4000 NE/0,4 ml injekciót kaptam (napi 1), amitől csalánkiütésem lett (a leírásban ez benne is van). A kihívott ügyeletes orvos azt mondta, nem lehet abbahagyni az injekciót és felírt Aerius 5 mg tablettát, amitől nem jött több kiütés. Ma a körzeti orvos tudomást szerzett róla és azt mondta, hogy a kettő együtt szedése valamilyen betegséget okoz, mert nem lehet elnyomni a tüneteket másik gyógyszerrel. Felírt helyettük Fragmin 15000 NE/0,6 ml-t. Ennek leírását elolvasva kicsit megijedtem, és a dózist is túlzónak gondolom. Nem tudom, mit tegyek. Folytassam a sebész által felírt Clexane-t, mellé az Aerius-t? Mielőbbi válaszukat megköszönöm. Üdvözlettel: Edit

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábszártörés, véralvadásgátlás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Nem tudom, hogy milyen az alkata, milyen rizikófaktorokkal rendelkezik a trombózist tekintve, de ha a sebész 0,4-es Clexane-t írt ki, akkor lehet, hogy kicsit sok a 0,6 Fragmin. Mindenképpen azt javaslom, hogy keresse fel a kezelőorvosát. Addig is használja a vérhígító injekciót.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. május 24., 18:45; Megválaszolva: 2017. május 29., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó