• Melkas zúzódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Estét Doktor Úr!Kb 2 hete voltam sebészeten és röntgenen ahol Melkas zúzódást diagnosztizáltak! A 9-10 bordámnál! Azóta is fáj,gyengén javúl!Egyedűl a Preskindol Active Classic Gél hatásos!Ma halottam egy érdekes megálapitást családtagomtól! Miszerint nekem azért lehet ilyen melkes zúzódásom mert gyenge az izomzatom! Létezhet? De nem értem mert a munkahelyemen 500-600Kg.os raklapokat húzok kézi targoncával és 30-40Kg .os ládákat cipelek! Két hete voltam fát pakolni és a fatuskókat a hónom alá csaptam és úgy vittem,aztán aznap még a hátamra vettem egy 20literes permetezőt,akkor éreztem egy kicsi fájdalmat a jobb oldalon,de mást nem! Ez Kedden volt! Szerdán,Csütörtökön,Pénteken rendesen mentem dolgozni tünet nélkűl! Péntek este kezdtem érezni munka után hogy fáj az oldalam az alsó bordáknál,de akkor még csak kicsit! Szombat reggel viszont már nem tudtam rendesen lehajolni,köhögni tüsszenteni,mert egyből erősen megfájdúlt! Szombaton már az ügyeletre mentem,de nem volt röntgen se ultrahang,csak kitapogatta az ügyeletes orvos! De nem érzett semmit!Vasárnap végég dolgoztam éjjel egy 12 órás műszakot és csak hétfőn reggel tudtam bemenni a sebészetre! Ott álapították meg hogy melkasi zúzódás! De nem tudom mitől! nem estem el nem emeltem nagyot! Lehetséges hogy a fa pakolásnál megnyomtam és a permetezés meg a munkahelyi cipelés apránként kiválthatta? Vagy ez az álítólagos gyenge izomzat?(Nekem kicsit nevetséges ez a gyenge izomzat) Semmi kűlsérelmi nyom nem látszik csak a 9-10 es bordáknál erősen nyomás érzékeny és kisugárzik a hasfalig! Őn szerint mitől lehet? És létezik ez a gyenge izomzat dolog? Előre is köszönöm a választ: Gábor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mellkasi izomzat fájdalma témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A gyenge izomzat nem valószínű. A fahordás, és a fizikai munka okozta túlterhelés miatt fájhat a mellkas fali izomzat akár 4-5 hétig is. Mindenképpen pihentetni kellene, jegelni, borogatni, valamilyen fájdalomcsillapító kenőcsöket használni. Pihenés alatt értendő nagyobb terhek mozgatásának a kerülése is. Ha ezt nem sikerül megvalósítani (nem tud táppénzre menni), akkor egészségkárosodása nem lesz, de a panaszok akár 8 hétig is elhúzódhatnak.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. május 03., 22:39; Megválaszolva: 2017. május 07., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: