• Gerincferdülés-M.Schauermann kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr! Azt szeretném öntől megkérdezni, hogy mi jöhet szóba nálam ha egyáltalán javítani lehet a gerincferdülésemen? Ha sikerült csatolnom a leletet, látszik rajta hogy nem valami friss és azóta viziteken nem is voltam mindössze edzéssel igyekeztem ha nem is javítani de kiküszöbölni a romlását. De az utóbbi időben elég (számomra)észrevehetően romjott vagyis görbölt bal irányba a nyakam és a fájdalom is huzamosabb ideig van jelen mind a nyaki szakaszon mind a derék részen. Sajnos nem tudom megmondani fent hány fokos a görbület csak azt hogy a középponttól körül bellül olyan 3-4 cm-rel van vóbalra anyakam. A fej persze igyekszik kompenzálni és elalváskor rendre a bal oldalamon fekszem, felfelé nyújtott karral (lehet nam jó technika) de így gyakran idegbecsípődés az eredménye. Tuldonképpen arra lennék kíváncsi hogy műthető-e (mert a fejlődés már jócskán lezárult) vagy esetemben nem? Válaszát előre is köszönöm! Horváth Gábor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincferdülés témában

        A második levele alapján már válaszoltam.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. április 08., 16:23; Megválaszolva: 2017. április 19., 15:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: