• Tenyér ínvastagodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A 76 éves édesanyámnak kb 3-4 éve mindkét tenyerében durván megvastagodott inak jelentek meg, melyek különös problémát nem okoztak eddig. Kb. 1 hónapja a középső és a gyürüs úját mind nehezebben tudja behajlítani ezt megelőzte egy enyhe pír a kézfejen amit borogatott hideg vízzel de nem sok eredménnyel.dupuytren-kontraktúra szerintem a forditottja ennek az esetnek mert itt nem bírja behajlítani az újait. Köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a a kéz elváltozása témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Lehet, hogy valamilyen gyulladás miatti hegesedés okoz gondot, de a Dupuytren-kontraktúra sem zárható ki. Mindenképpen mutassák meg egy kézsebészti szakrendelésen, mert lehet, hogy a kéz funkciójának megmentéséért műtétet kell végezni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. április 06., 22:08; Megválaszolva: 2017. április 08., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: