• Fejtartási probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A férjem tavaly nyár óta fájlalja a vállát, nem tudja fordítani balra és felfelé a fejét, és sajnos ami a legnagyobb probléma tartani sem tudja. Nyakmerevítőt kell hordania. Gyógytornász foglalkozott vele, de nem történt semmi. Március elején közölték vele, hogy nem tudnak vele többet foglalkozni. Ez az ORFI-ban volt. Készült MR is. Ez az alábbi véleményt rögzíti: Spondylosis, uncovertebralis arthrosis, jobb oldali foramenn szűkülettel a CIII és kétoldali szűkülettel a C V és VI rések magasságában valamint enyhe myelon deformitás és ventrális kihúzottság a Th I rés szintjében, myelopathia jele nélkül.Igazából még azt sem tudjuk, hogy miért nem tudja tartani a fejét??? Fájdalmai is vannak. Csontritkulása is van, de arra sem írt fel senki gyógyszert. Az MR vizsgálat még ezt is tartalmazza: A C V rés környezetében vegyes degeneratív jelzavar látható, valamint a C III rés magasságában jobb oldalon oedemas jeleltérések figyelhetők meg. A C III rés szintjében jobb oldalon lateralisan discus osteophyta szűkíti a canalist és a foramen bejáratáta jobb C4 gyök érintett lehet. A C V és VI rések magasságában uncovertebralis artrosis jobb túlsúlyú foramen szűkületet okoz, de gyöki érintettség nem valószínű. Kérem szíveskedjen a fentiek alapján a leletet megmagyarázni, Ön szerint hova lehet fordulni, hogy történjen már valami gyógyulás, 2016. november eleje óta betegállományban van a férjem és senki nem kezeli. Beutalót kértünk az Országos Gerincgyógyászati Központba is, de ott csak 2017. 06. 06-án fogadják. De addig nem történik semmi. Nem tudjuk, hogy mi a baja, a fejét miért nem tudja tartani? És ez egyáltalán meggyógyul-e? Szeretnénk megismerni az Ön véleményét a fent leírtak alapján. Válaszát előre is nagyon köszönjük. Tisztelettel H.F

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincbántalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Mielőtt az eshetőségekről beszélnék, azt kell elmondanom, hogy a gerincgyógyászati központ nagyon jó választás. Szakmailag a legösszeszedettebb társaság és nagyon jól értenek a gerincproblémákhoz. A leletek alapján több dolog is állhat a panaszok mögött egyenként, de akár együtt is eredményezve a jelenlegi tüneteket. A nyaki gerinc csigolyáin meszesedések alakultak ki. a szalagrendszert is érintik, ez már lehet a fájdalom és a mozgásbeszűkülés forrása. Az idegkilépések is érintettek, ami további panaszokat okoz, illetve a váll táji panaszokat is eredményezheti. A gerincvelő is nyomás alatt van ezen a szakaszon, de szerencsére magában a gerincvelőben nem eredményezett eddig szerkezeti elváltozást. Azt, hogy ez meggyógyítható műtéttel, vagy csak kezelhető ezen beavatkozásokban jártas szakember fogja tudni megmondani a gerincgyógyászati központban. Sajnos Én gerincműtéteket nem végzek, így nincs benne tapasztalatom.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. március 19., 19:15; Megválaszolva: 2017. március 22., 22:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 5 hete kézilabda meccsen egy rossz mozdulat után kificamodott a térdem. Az orvosok porcleválásra gyanakodtak, hiszen a térdem nem volt instabil. Az MR felvételről viszont kiderült, hogy elülső keresztszalag szakadásom van....