• Alkar fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő , Doktorúr! Éles szúró fájdalom jelentkezik az alkaromban, amely a felkarból indult ki. Majd több hét alatt húzódott le a könyékbe, és onnan az alkarba. Ez mind a két kézen jelentkezik. Legelőször zsibbadással indult, mely az ujjaimnál volt csak érezhető, és kb 4 hónap után lett belőle fájdalom. Terhelésnél fokozódik, olyankor nem is tudom használni, már egy szék megemelése is nagy fájdalmat okoz. Egy napi pihenés után sokkal jobb a helyzet. Nyaki gerincnél lehet meszesedésem, kopásom, vagy valami más nyomhatja az idegpályát? Sok emelő munkát végzek, edzeni nem edzek, keveset is mozgok, nem vagyok túlsúlyos. Tisztelettel : Péter

        Dr. Puskás Réka válasza a zsibbadás, fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Panaszai alapján elsősorban nem nyaki gerinc problémára gondolnék. Ez nem jelenti azt, hogy a nyaki gerincben nincs problémája, csak azt, hogy a panasz közvetlen oka nem a nyaki gerinc. Nyilvánvalóan túlterhelte a felső végtagokat, ez okozhat izomfájdalmat, idegi nyomási tüneteket, ínhüvely gyulladást, ízületi gyulladásokat. Ha sok emelő munkát végez, az magyarázhatja a túlterhelést. Javaslom, hogy mutassa meg háziorvosának, és keressék meg, hogy mi okozza konkrétan a panaszokat.Azt követően tud foglalkozni azzal, hogy hogyan lehet megszüntetni őket. Tünetileg a hűtés, borogatás, rugalmas pólyázás vagy vény nélkül kapható gyulladáscsökkentők szedése hasznos lehet addig is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. március 06., 07:47; Megválaszolva: 2017. március 14., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó