• intervertebralis discus rendelleneség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr Kezdem az elején.5 hónapja szültem császárral a harmadik gyermekemet. 5 héttel utánna kaptam egy kismedence gyulladást,felkerestem a nőgyógyászt aki felirt augmentint.Mivel ez nem segitett kaptam doxicyklint utánna sumamedet. Még mindig éreztem hogy fáj a hasam,bekültek a korházba ahol szültem ott megállapitották hogy a beleim fájnak.Keressek fel gasztoenterologust és vagy reumatologust. Gasztroenterologián nem találtak semmit. Itt még a hasfájáson kivül hidegrázást,izzadást tapasztaltam. Több hét eltelt mire eljutottam reumatologiára,itt elküldtek röntgenre,a diagnózis :Az ágyéki lordosis megtartott.A csigolyák éppek,az intervertebralis rések normál tágasságuak.Az S.I csigolya hátsó ívén keskeny spina bifida látható.A jobb oldali sacroiliacalis izületi rés melett kifejezett sclerosis látható mely,ezen oldali sacroileitis rad. gyanuját veti fel. Itt már 4 hónap telt el. Laborra is küldtek ami a következő :fehérvérsejt:13,50 vörösvértest:6.14 MCV: 70.20 MCH:23.50 Neutrofil : 9.26 c reaktiv protein: 5.87 Jelenleg elviselhetetlen fájdalmaim vannak,lüktető érzés a derekamban,mintha folyamatosan rángatózna az ideg. Iszom a kombucha teát 2-3 hónapja,bár nem erre kezdtem el de mintha enyhitené a fájdalmat. Kérdésem az lenne hogy honnan lehet tudni higy ez melyik fajta betegség? Olvastam az interneten hogy van ebböl gennyes sacroiliitis ... honnan tudom hogy nekem melyik fajtája van? gyógyszeres kezelést nem kapok mivel szoptatok.Ez gyógyitható betegség? ön mit javasolna?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a szülés utáni derékfájdalom témában

        Vizsgálatok nélkül nem tudok pontos választ adni. Nagy valószínűséggel gyógyítható lenne a betegsége, de a szoptatás miatt a megfelelő gyógyszerek adása nem javallott. Az antibiotikumos kezelésen is csodálkozom, hogy a szoptatás mellett javasolták. A keresztcsont-csípőcsont közötti ízület gyulladása valószínű a tünetei alapján, de ennek a kezelése is erős gyógyszerek alkalmazását igényli, ami szoptatás alatt ellen javallt. Mindenképpen keressen fel egy ortopédiai, vagy reumatológiai szakrendelést, ahol a leletek alapján pontosabb és megfelelőbb választ tudnak majd Önnek adni. Elképzelhető, hogy MR vizsgálat elvégzése is szükséges lehet a pontos diagnózis és a megfelelő kezelés megítélése céljából.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. március 01., 14:23; Megválaszolva: 2017. március 03., 23:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó