• Protelos szedése javasolt-e

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Súlyos csontritkulás kezelésére a Protelos nevű gyógyszert kaptam. A betegtájékoztató elolvasása után elborzadtam. Szívinfarktus, gyomorpanaszok, ízületi fájdalmak, csontfájdalmak szerepelnek a mellékhatások között. Nem tudom eldönteni, merjem-e bevenni a gyógyszert. Találtam egy dokumentumot arról is, hogy 2013-ban fontolóra vették a gyógyszer bevonását, de mégsem tették meg, mondván, a szívrohamok nem voltak halálosak. Várom szíves válaszát. Tisztelettel Sipos Antalné

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csontritkulás témában

        Magyarországon a csontritkulással elsősorban a reumatológusok foglalkoznak, tőlük kellene megkérdezni mi a teendő ebben az esetben. Jómagam nem ismerem a gyógyszert, nincs vele tapasztalatom, így nem tudok pontos választ adni. A javaslatom az, hogy egyelőre ne vegye be a gyógyszert, kérdezze meg több reumatológus véleményét és azután döntsön a szer alkalmazása mellett.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. február 24., 08:54; Megválaszolva: 2017. február 26., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 5 hete kézilabda meccsen egy rossz mozdulat után kificamodott a térdem. Az orvosok porcleválásra gyanakodtak, hiszen a térdem nem volt instabil. Az MR felvételről viszont kiderült, hogy elülső keresztszalag szakadásom van....