• Mi lehet a bajom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó estét Dr. Úr. A problémám 2016 június 14 én kezdődött ájulás érzés fejfájás szédülés egyensúly vesztés, mellkasban nyomó érzés, láttásom homályossá vált. Ekkor csináltak egy nagy labort amin nem találtak semmit. Csináltak egy fej ct- t amin csak annyit hogy külső és a belső liquiterek szükebbek. Erre azt mondta a neurologus, hogy nincs baj. És ez pszcihés nem testi baj. Adtak nyugtatót a yarocent szedtem egy ideig de a tüneteim megvannak csak nem pánikolok be. Azóta a láttásom már tisztult egy kicsit és csak néha van egyensúlyzavarom vagy megszédülés vagy ájulás érzés de a tarkom nagyon fáj és olyan mint ha lenne benne egy gúmó a tarkó és a koponya közt. Ezzel elmentem orvoshoz újra ott küldtek tivább röntgere ami annyit irt, hogy a nyaki gerinc enyhe kyphotikus hajlat látszik. Csigojatestek és zárólemezek épek. A porcrések norm.tágasságúak. a peremsarkak kihegyezettek. A csigolyák mésztartalma szabályos. Kérdésem mi bajom lehet senki nem mond semmit annyira rossz ez így így élni. Kérem segítsen. Kérem segítsen.

        Dr. Puskás Réka válasza a nyaki gerinc, szédülés témában

        Kedves Kérdező! Egyrészt javaslom, hogy a mellkasi nyomás, ájulásérzés, ilyesmi tekintetében hallgasson a neurológusra, illetve amennyiben a panaszai továbbra is fennállnak, kérjen további segítséget a háziorvosától. Ami a nyaki gerinc leletét és a tarkótáji fejfájást illeti, ezek összefüggésben állhatnak egymással. Az ilyen nyaki röntgen lelet komolyabb és régóta fennálló tartáshibára utal, melyhez kapcsolódhat a felső nyaki csigolyák körüli erős izomgörcs is, ami pedig a panaszaival is összefüggésben állhat. Ha a neurológus szerint nem az ő területe ez a kérdés, kereshet segítséget reumatológusál is. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. február 22., 18:57; Megválaszolva: 2017. március 02., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó