• Hemangioma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A pár hónapja készült gerinc MR hemangiomát mutat az egyik csigolyatestben.A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ezzel kezdeni? Lehet-e gyógyítani, s ha igen, hogyan? Mert sajnos napi szintű fájdalmaim vannak miatta. Köszönöm válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csigolya elváltozás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni, illetve a csigolyák elváltozásainak nagy részével az idegsebészek foglalkoznak, valamint a gerincgyógyászati központban. A lelet alapján a jóindulatú érdaganat a csigolya csaknem egészét elfoglalja, meggyengítve annak szerkezetét. Ez sajnos magában foglalja azt a lehetőséget, hogy a csigolya kisebb-nagyobb megterhelésre összeroppan. Kiegészítő vizsgálatok szükségesek még annak megítélése céljából, hogy mi a legjobb megoldás. lehetőség van műtétes eltávolításra és a csigolyák megstabilizálására, hogy ne történjen meg a beroppanás. Olyan megoldás is létezik, hogy kémiai anyag bejuttatásával az érgomolyag betrombotizál és elhal, és a helyét csontcementtel töltik fel egy kis sebből bevezetett trokár segítségével. Pontos válaszért keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést, vagy jelentkezzen a gerincgyógyászati központban Budapesten. Addig is szükséges fájdalomcsillapítás (nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése), illetve gerinckímélet, teher emelésének kerülése.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. február 22., 15:57; Megválaszolva: 2017. február 26., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó