• Bokasérülés humorral

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Szeretném végre megtudni, mi baja a labaimnak. Szaladás közben bicsaklott meg egymás után két bokám ami miatt térdre zuhantam pontosabban dobtam egy hasast. Felvakartak a földről, leporoltam magam és további 6 órán át bicegtem magasszárú, lapos talpú fűzős bőrbakancsomban. Másnap pihentettem, mivel nem javult orvoshoz mentem komoly duzzanat nem volt (tán a 6orás szorítása miatt maradt ki? ) Több kis duzzanat meg lilás csíkok igen. Röntgen után "mindkét lábon törés" infoval küldtek a balesetibe, ott régi röntgen kuka...Újabb 3oldali röntgen felvétel készült ...Majd "nincs törés" ezt kell használni mondat után távozás. Diagnózis ìrásban, magyarázat nélkül a következő: Dist.talocrur.l.u . Cum.laesio lig.TFA ante dies II Cont. gent.l.d. ante dies II Hálás lennék,ha megmondaná mit jelent ez. Annyit sikerült kihúzni az eddig kérdezettektől, hogy bokaszalag szakadás.Az első vizsgálatot végző orvos szerint "ki minek nevezi". 2hete sérültem meg a jobb lábam külső ujjai mozognak ugyan de tompaságot érzek. A jobb bokám meg nyilalgat a lábszárba, ha terheltem. Szabad erre rálépni egyáltalán, menjek esetleg további vizsgálatra traumatologushoz, vagy mi a teendő. Ha éppen nem elesek, akkor álló munkát végzek, ìgy nem mindegy hogyan gyógyulok fel. Válaszát köszöni egy 4gyerekes anyuka :)

        Dr. Bogdán Aurél válasza a boka sérülés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírás alapján a diagnózisok a mind a két boka rándulását, a külboka szalag szakadását és a jobb térd zúzódását véleményezték. Ha ez igaz, akkor bokarögzítőt kellett volna Önnek felírjanak és az 4-6 hétig viselni kellene. 2 hétig nem lép rá, majd fokozatosan terhelve a végtagot 6 hét alatt érve el a teljes terhelést. Mindenképpen mutassa meg egy baleseti sebésznek, aki vizsgálatok alapján pontosabb diagnózist és megfelelőbb kezelést tud javasolni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. február 08., 22:27; Megválaszolva: 2017. február 12., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: