• Velőűrszeg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktor Úr/Nő! 2002-ben volt egy lábszártörésem,amit velőűrszegezéssel stabilizáltak.1 év mulva kellett volna visszamennem,hogy eltávolítsák.Én ezt fiatalság,hanyagság és félelem az újabb műtéttöl sajnos elmulasztottam,így a fém még mindig bent van.Ahogy telnek az évek,egyre többször eszembe jut és aggódok mi lesz vele.Eddig teljesen panaszmentes,mintha ott sem lenne.A kérdésem az lenne,hogy még ki tudják-e venni? Ha nem,mire számithatok?Lehetnek ebböl később problémák? Mostmár vállalnám a műtétet,de félek sokat vártam. Csináltam pár képet a röggenfelvételekröl,hátha segít valamit a válasz megadásában,de valamiért nem tudom feltölteni.:) A fém csőszerű kb.1 centi átmérőjű,ami a térdemtöl a bokámig ér és a csont belselyében fut végig.Csavarok nincsenek csak a cső. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel:Mihály

        Dr. Bogdán Aurél válasza a velőűrszeg témában

        Üdvözlöm. A szerkesztőségen keresztül megkaptam a képeket. A felvételeken egy régebbi típusú velőűrszeg látható. Ezeket valóban nem rögzítik csavarok. Ha panaszt nem okoz, akkor elvileg nyugodtan maradhat. Ha szeretné kivetetni, akkor mindenképpen mutassa meg a képeket a leendő operáló orvosának, hogy be tudja szerezni, vagy szereztetni a megfelelő kivevőszettet ehhez a szeghez. Tekintettel arra, hogy ezt 10 éve nem használjuk, alig van már megfelelő céleszköz a kivételéhez. A legtöbb kórháznak nincs, csak előre bejelentett igény alapján szállítják le a műtét elvégzéséhez.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. február 06., 21:31; Megválaszolva: 2017. február 12., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó