• nyaki csigolya szakasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nyaki gerinc problémáim vannak: a 2015. decemberi MRI vizsgálat alapján diagnózis:nyaki porckorong degeneráció: spondylosis,polydiscopathia,polysegmentalis discus protrusio. Rendszeres gyógytornát végzek, hetente masszőrhöz járok. Kérdésem: mi okozza a nyaki résznél a ropogó hangokat spontán módon és leginkább mi okozza a rendszeres késztetést a nyak "megropogtatására"? Időnként, mostanában gyakrabban érdekes, a nyaktól elinduló a fejtető jobboldaláig felsugárzó viszkető érzést tapasztalok, amit nagyon furcsának találok! Kérem szíves válaszát a fent megfogalmazott 2 kérdésre. Tisztelettel Kiss Elvira

        Dr. Bogdán Aurél válasza a nyaki fájdalom, ropogás témában

        A ropogó hangot a meszes nyaki csigolyák adják mozgatás során. A ropogtatás egy rossz szokás, le kell róla szokni, mert nem tesz jót a gerincnek, de tény, nehéz ezt megtenni! A viszkető érzés okát vizsgálatok nélkül nem lehet megállapítani. Mindenképpen célszerű lenne ideggyógyászati szakrendelés felkeresése.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2017. január 25., 17:52; Megválaszolva: 2017. január 27., 22:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 5 hete kézilabda meccsen egy rossz mozdulat után kificamodott a térdem. Az orvosok porcleválásra gyanakodtak, hiszen a térdem nem volt instabil. Az MR felvételről viszont kiderült, hogy elülső keresztszalag szakadásom van....