• Derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hónapok óta fáj a hátam, a gerincem!mostmár kb 3 hete éjszaka alíg bírok mehfordulni, háton nem tudok aludni!mellkasi szorítást is érzek!ill. A csípőm olyan mintha becsípődne v begörcsölne !reumatológiára mentem, ahol a szakvélemény: Rtgl V discopathiát mutatott,betekintő S.I. felvételen S.I. rések mérs.Szűkebbek, bennük vadum fenomen van. Környezetük kifejezetten sclerotikus. A háti gerinc kp.szakaszán a zárólemezek finoman egyenetlen konturuak. Laborban We 18 mm/óra, CRP 0.95 mg/dl. A Klinikai kép pihenésre fokozódó keresztcsontáji és gerinc fájdalom, vmint a betekintő S.I. felv.en leírt elváltozások hátterében sacroileitis gyanúja merül fel. Ezért S.I izületi MR vizsg. Javasolt. Ennyi. Kérem minden sort fordítson le nekem mit jelent. Olvastam a Bechterw kórról, ami már nem gyógyítható! Nekem az van?nagyon félek 29 éves anyuka vok 6 éves kisfiam van nem akarok lebénúlni!!

        Dr. Puskás Réka válasza a sacroileitis témában

        Kedves Kérdező!Lelete nem jelent Bechterew kórt, a laborértékek is ellene szólnak. Különben is, hölgyekben elég ritka betegség. A lelete egyébként ezt jelenti: Az utolsó ágyéki csigolya alatt porckorong betegségre utaló röntgen jel van. A sacroiliacalis (medencében lévő) ízületek kicsit szűkebbek, mellettük meszesedés van (ez gyulladásra utaló jel, a gyulladás eredetére, okára nem utal). A háti gerincen a csigolyák zárólemezei finoman egyenetlenek, ez valószínűleg régi eltérés. Mivel ön fiatal, és gyulladásra esetleg utaló röntgen képet láttak, kell MRI vizsgálatot végezni. Mindaz, amit leírt, persze jelenthet gyulladásos gerincbetegséget, de sima egyszerű derékfájás is okozhat ilyen képet. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka

        Kérdés: 2017. január 04., 21:45; Megválaszolva: 2017. január 23., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: