• Köszvény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr ! Csípő illetve térd,egész pontosan Baker ciszta fájdalommal fordultam orvoshoz és a kivizsgálás során a doktornő arra jutott,hogy köszvényem van,- illetve a térdemmel nagyon nem is foglalkozott,mert egy gyengébb reflex miatt sikeresen kiderített,hogy 4-5mm.-es gerincsérvem van, amivel ugye az alap problémámat én nem nagyon látom megoldottnak... Szóval a húgysavam 445-ös értéket mutat a 345 helyett. okozhatja a csípő illetve Baker ciszta problémámat a köszvény? Egyáltalán elegendő a magas húgysav érték a köszvény diagnosztizálására? Megjegyzem a bal oldali térd Baker cisztás duzzanat és évente 2x a bal oldali csípő fájdalmon kívűl más gondom nincs az ízűleteimmel,forgó-mozgó alkatrészeimmel.Keressek másik orvost ? mert az SZTK rendelésen nem nagyon hallgatják meg a beteg gondjait,van hogy 30-40 beteg várakozik a bejutásra úgy,hogy időpont előjegyzés van... Köszönöm előre is megtisztelő válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a köszvény témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A magas húgysav szint (köszvény) okozhatja térd és csípő panaszait egyaránt. Ilyenkor célszerű a köszvény kezelés gyógyszereit terápiás szinten szedni, ez ügyben reumatológushoz, belgyógyászhoz, ortopéd sebészhez fordulhat. Ha ahova jár, ott nem igazán foglalkoznak magával, akkor keressen fel másik szakrendelést. Fontos kezelni a köszvényt és a köszvényes ízületeket, mert a tartósan fennálló gyulladás, és az ízületben lerakódó húgysav kristályok tönkreteszik az ízületi porcot és előbb-utóbb protézis beültetésre lesz szüksége. Ja és még valami fontos: A DIÉTA!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2015. március 20., 09:40; Megválaszolva: 2015. március 23., 21:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: