• Daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy balesetet követően(zuhanás) eltörött a sarokcsontom, amit hat hetes gipszeléssel gyógyitott a szakorvos. A gipszet levették,de egy hét után még dagadt a lábam,boka körül,normális ez?Innyúlás?Hideg vagy melegvizes borogatás? Járjak minél többet,vagy pihentessem? Ezt az izmok elernyedése miatt kérdem. Köszönöm elöre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokcsont sérülés témában

         Tisztelt kérdező!

         Sarokcsonttörés után általában duzzadtabb marad a sérült végtag. Ha fájdalmat is érez a sarokcsont-ill. a bokája környékén a duzzanat mellett, érdemes napközben fáslizni, erős fizikai igénybevételtől óvni. Makacs esetben fiziotherápiát is ajánlom (elektromos kezelés, gyógytorna, Uh). Amennyiben panaszai nem szűnnének, MR vizsgálat elkészítése szóba jöhet a lágyrészek állapotának tisztázása érdekében (inak, szalagok, izmok).

        Üdvözlettel:  Dr. Juhász Csaba  ortopéd szakorvos- traumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-31 14:37:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: