• térdízületi arthrosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 3 évvel ezelőtt térdízületi arthrosis-t diagnosztizáltak mindkét térdemben, súlyosan crepitálnak a térdeim (azóta már a csípőízületem is kattog mindkét oldalon). Fájdalmaim jelenleg nincsenek (ill. minimálisak), éppen ezért szeretnék mozogni, megelőzvén a helyzet későbbi romlását. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen problémára - a gyógytorna kivételével - milyen típusú mozgásforma a leginkább ajánlott? Futópadon futni, ill. kangoo órákon részt lehet-e venni? Számomra ez a két mozgásforma lenne a legideálisabb, csak nem tudom, hogy ártok-e vele, ha futok és ugrálok a térdemmel (még ha ugyan állítólag ezek kímélik is az ízületet). Tájékoztatásukat előre is köszönöm.

        Dr. Puskás Réka válasza a artrózis témában

        Kedves Kérdező! Térdartrózis esetén az aktuális állapottól függően szabad futni vagy egyéb sporttevékenységet végezni. Életkora alapján nem számítanék olyan mértékű porckopásra, amely miatt ezeket a sportokat nem végezhetné, de megelőző sérülés esetleg okozhat nagyon súlyos porckopást ebben a korban is. Próbálja meg bármelyiket, és ha nem okoz panaszt, végezheti. Egyénként a térd porckopása esetén a fájdalmatlan mozgások korlátlanul végezhetők, ha nincs belső térdsérülése, bármilyen sportot űzhet. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Dr. Puskás Réka
        Reumatológus

        Dr. Puskás Réka
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. október 10., 11:37; Megválaszolva: 2013. október 16., 16:59

        Tudjon meg többet: artrózis
      • Kérdések és válaszok a témakörben: